Tangoforeningen i Køge

Tangoforeningen i Køge er dannet 28. april 2009 i samarbejde med elever, som fulgte Jesper la Cours og Annette Ikasts første undervisningssæson i argentinsk tango i Køge.
Foreningen er en "almindelig, frivillig forening" og godkendt i Køge Kommune jf. kommunalfuldmagten med deraf følgende ret til lån af kommunale lokaler.

Foreningens formål er at fremme kendskabet til og interessen for den argentinske tango og dens kultur herunder dens historie, dansen, musikken og beslægtede danseformer.
Formålet søges fremmet gennem afholdelse af arrangementer med f.eks. dans, undervisning og koncerter. m.m.

Foreningen har gennem årene arrangeret workshops, kurser, månedlige praktiker og milongaer og haft besøg af dansere, undervisere og orkestre fra såvel Danmark, Sverige og Argentina

Jesper la Cour og Annette Ikast


10 år med tango i Køge

Foreningen fejrede 10 års jubilæum med tangofestivalen TANGOBY KØGE 2019 i dagene 24 - 27. april 2019.


Progammet var alsidigt med street-tango på Køges pladser, dokumentarfilmen "Vores Sidste Tango" i Køge Bio, foredrag, workshops, 3 gratis intro-lektioner for begyndere og nysgerrige, samt to milongaer med levende musik - og meget forskellig musik.

  • Tak til alle, som bidrog og deltog.
  • Tak til Køge Bio for samarbejdet
  • Tak til Hani Hadaya, Bryndis Haldorsdottír, Anna Sol og Martin Nymann Pedersen for kompetent undervisning og flotte shows,
  • Tak til Buzor Nenic m. Grande Trio for en aften med spændende og utraditionel musik for musikelskere og tangodansere,
  • Tak til Orquesta Tangarte for endnu en flot tangoaften i Køge, og ikke mindst stor tak til Køges borgmester, Marie Stærke, som indledte og åbnede ballet med den første tango.


Se TV2Lorrys dækning af åbningen af TANGOBY KØGE 2019 her 

Royalt besøg i Køge

28. maj 2019 anløb kongeskibet Køge havn i forbindelse med H.M. dronningens besøg i Køge.
I den anledning var Tangoforeningen i Køge en del af underholdningen på havnefronten.